Från löner till momsdeklarationer

Hos mig Kicki på Bokföringsdax får mindre företag och privatpersoner hjälp med bl.a. bokföring, bokslut, momsdeklarationer och lönehantering. Jag startade företaget 2009, men jag har lång och bred erfarenhet från branschen. Mina kunder finns runt om i Gävle, Sandviken och Hofors. 

Viktiga datum

Bokföring

Är du duktig på det du gör men avskyr siffror - då kan jag hjälpa dig med den delen. Enligt bokföringslagen måste alla affärshändelser i ett företag bokföras. Kännetecknet av en affärshändelse är att den förändrar företagets ställning eller resultat. Löpande bokföring är tidskrävande men sällan ett heltidsarbete för ett mindre företag, därför är det lättare att låta mig sköta bokföringen. Jag levererar viktiga dokument, rapporter, resultat, balansräkningar med kommentarer i grafisk form, för en lättare överblick och förståelse. Läs mer om bokföringslagen

Momsdeklarationer

Momsdeklarationer, arbetsgivardeklarationer och punktskattedeklarationer går under samlingsnamnet skattedeklaration. Vid försäljning av varor och tjänster ska momsen redovisas. 

Momsdeklarationer redovisar:

- Momspliktig försäljning

- Utgående moms/ingående moms

- Försäljning som är undantagen moms

Lönehantering

Jag hjälper företag på upp till fem anställda med lönehantering. Ett område som är stort och viktigt för ett företag med anställda, det finns många lagar och regler att ha koll på. Lönehantering innefattar bl.a. förmåner, sjukrapportering, provisionshantering, semester och löneavdrag.